Logo Wagenborg

Veelgestelde vragen

Praktische informatie over uw overtocht

Vaar met ons mee naar Ameland of Schiermonnikoog! Wij verzorgen graag uw overtocht met de veerboot of sneldienst. Uw reis begint eigenlijk al in Holwert of Lauwersoog.

Met onderstaande informatie stapt u goed voorbereid aan boord. Wij hebben de algemene vragen die onze reizigers regelmatig aan ons stellen voor u op een rijtje gezet. Zit het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

De eilandspecifieke informatie vindt u in het menu onder Ameland of Schiermonnikoog.

Header background mask

U vertrekt vanuit Lauwersoog of Holwert

In de provincie Groningen ligt het dorpje Lauwersoog waar onze schepen dagelijks de overtocht naar Schiermonnikoog maken. Onze afvaarten naar Ameland vertrekken vanaf het Friese plaatsje Holwert. 

Beide havens zijn met de auto en het openbaar vervoer goed bereikbaar. In Lauwersoog kunt uw auto parkeren op het parkeerterrein aan de Zeedijk en in Holwert op onze eigen parkeerterreinen. Zorgt u ervoor dat u minimaal een half uur voor vertrek aanwezig bent? 

De overtocht

Met de veerboot brengen wij u in ongeveer 45 minuten naar het autoluwe Schiermonnikoog en in ongeveer 50 minuten naar Ameland. Wilt u sneller op uw bestemming aankomen? Kies dan voor de sneldienst. U bent er binnen twintig minuten!

Geniet van uw reis!

Uw aankomst

Land in zicht? Dan is het nog maar een paar minuten voor u op het mooie Schiermonnikoog of Ameland staat! Bent u eenmaal aangekomen op het eiland? De bussen en taxi's staan klaar om u naar uw bestemming te brengen. Ook kunt u op de eilanden fietsen huren. Vergeet uw bagage niet!

Als u uw bagage in één van onze bagagewagens heeft gelegd, dan kunt u deze na aankomst weer ophalen. Bent u iets kwijt? Wij bewaren alle gevonden voorwerpen.

Geniet van uw welverdiende vakantie!

Veelgestelde vragen

Een overzicht van de meest gestelde vragen