Logo Wagenborg

Route & parkeren

De haven van Holwert is goed bereikbaar met de auto. Er is voldoende parkeergelegenheid op onze twee parkeerterreinen.

Route plannen

Op uw routeplanner kunt u het volgende adres instellen als bestemming:

Grândyk 2b
9151 AE Holwert

Voor informatie over wegwerkzaamheden en -blokkades op uw route verwijzen wij naar www.vanAnaarBeter.nl.

Header background mask

Parkeren in Holwert

Er zijn twee parkeerterreinen in Holwert. Bij de terminal ligt het parkeerterrein P1. Dit parkeerterrein is zeven dagen per week open van 5.30 uur tot 21.00 uur. U kunt inrijden met uw bankpas of creditcard. U kunt met uw auto op elk tijdstip het terrein verlaten. 

Grote voertuigen en aanhangwagens

Als uw voertuig langer is dan 6 meter (bijv. een camper) of als u een aanhangwagen meeneemt, geldt er een ander parkeertarief. Houd er ook rekening mee dat ons parkeerterrein slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen heeft voor grotere voertuigen en aanhangwagens. Op drukke dagen zijn deze parkeerplaatsen snel bezet. Het kan dus voorkomen dat er geen plek meer beschikbaar is als u aankomt. Vooraf een plekje reserveren is helaas niet mogelijk. Houd hier rekening mee als u uw camper of aanhangwagen in Holwert wilt parkeren.

Inrijden

Als parkeerterrein P1 vol is

Houdt u er op drukke dagen rekening mee dat P1 vol kan zijn en u wordt doorverwezen naar P2, op ongeveer 2,5 kilometer afstand van de terminal. U doet er dan langer over om bij de terminal te komen. Drukke dagen zijn de reisdagen rond de vakanties, feestdagen, weekenden en de zomerperiode. U kunt gebruik maken van de pendelbus (touringcar) van Wagenborg die tussen P2 en de terminal rijdt. Ziet u op uw terugreis geen pendelbus? Dan kunt u zich melden bij het loket van de parkeerwachters op P1.

Wanneer kunt u betalen

Gelijk na aankomst
Bij aankomst kunt u na het parkeren gelijk al betalen bij een van de betaalautomaten. Dit kan voor de dag zelf, maar ook voor max. 7 dagen vooruit (langer parkeren kan ook, betaal dan bij vertrek). Bij vertrek kunt u dan gelijk naar de uitgang rijden en met kentekenherkenning gaat de slagboom dan voor u open.


Bij vertrek
Op de dag van vertrek kunt u betalen bij een van de betaalautomaten en vervolgens met kentekenherkenning uitrijden. Vergeten te betalen en staat u al in de rij bij de uitgang? Geen probleem, bij de uitgang zelf kunt u ook nog betalen met PIN.

Tip: Komt u een dagje naar Ameland? Betaal dan tijdens het wachten op de boot gelijk bij de betaalautomaat. U kunt aan het einde van de dag direct naar de uitgang rijden.

Waar kunt u betalen

Ameland:

Holwert:

 

Hoe kunt u betalen

Pin

Contant

Online

Betalen met andere bankpas dan waarmee je bent ingereden

U bent ingereden met een bankpas, maar wilt uitrijden met een andere bankpas? Dit is mogelijk door eerst bij een betaalautomaat te betalen.

U kunt hier zoeken op kenteken en vervolgens met elke willekeurige bankpas, creditkaart of contant betalen. Uitrijden kan dan op basis van kentekenherkenning. Indien u met bankpas of creditkaart wilt betalen, kunt u ook gelijk naar de uitgang (slagboom) rijden en daar betalen. Op basis van het kenteken wordt het te betalen bedrag daar opgezocht.

Wilt u een kwitantie
Dit kan alleen bij een van de betaalautomaten, niet bij de uitgang zelf. Druk gelijk ná de betaling op de knop ‘Print bon’ op het display om een kwitantie te printen. 

Uitrijden

Bij het uitrijden, herkent het systeem uw kenteken waardoor de slagboom open gaat.

Wanneer u ervoor gekozen heeft om bij de slagboom te betalen, dient u eerst uw bankpas waarmee u bent ingereden te scannen bij de slagboom.

Uw elektrische auto opladen

Reist u met uw elektrische auto naar Holwert? Dan is er de mogelijkheid om deze tijdens uw verblijf op Ameland op te laden, zodat u met een volle accu weer terug kunt reizen. Opladen kan gewoon met uw laadpas. Heeft u geen laadpas? Scan de QR-code op de zijkant van de laadpaal. U kunt vervolgens de Laadpaal App downloaden (App Store en Google Play). Houd uw creditcard of betaalpas bij de hand. Reserveren is verder niet nodig.

  • Is er een laadpaal vrij, dan kunt u uw auto direct aansluiten.
  • Het starttarief is € 1,75; gevolgd door een marktconform tarief per kWh.
  • Opladen kan gewoon met uw laadpas, er is geen maximale laadtijd.
  • U hoeft u geen zorgen te maken over de laadtijd, u betaalt per kWh.
  • Naast de laadkosten betaalt u het normale parkeertarief van € 7,50 per dag.
  • Houd er rekening mee dat wij geen vrije plaats kunnen garanderen.

Handig om te weten

Overige informatie

Wagenborg Parkeerterreinen B.V.

Grândyk 2b

9151 AE Holwert

 

Correspondentieadres

Postbus 70

9163 ZM Nes/Ameland

 

Statutair adres

Marktplaats 10

9934 CK Delfzijl

 

BTW nummer NL001221760B01