Logo Wagenborg

Fiets, auto of ander voertuig mee

Onderstaande informatie geldt specifiek voor Schiermonnikoog. Het antwoord op algemene vragen over bijvoorbeeld uw tickets, het wijzigen van een reservering of het reizen met kinderen, vindt u in de veelgestelde algemene vragen.

Met de fiets

U kunt uw fiets meenemen aan boord. Een ticket hiervoor bestelt u van tevoren eenvoudig online. U kunt uw ticket ook bij de balie in de terminal van Lauwersoog kopen. U gaat vervolgens met uw fiets naar de opstelplaats voor fietsen.

Header background mask

Met de auto of ander voertuig

Schiermonnikoog is een autoluw eiland. Daarom mag u een auto, motor of brommer alleen meenemen als u daarvoor een ontheffing heeft van de gemeente Schiermonnikoog. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar de Gemeente Schiermonnikoog.

Met de aanhanger of caravan

Lichte aanhangwagens nemen wij zonder auto mee aan boord wanneer u deze zelf aan en van boord rijdt. U kunt hiervoor een trekdolly gebruiken: onze medewerkers kunnen u hierover informeren.

U kunt de aanhanger van tevoren online en telefonisch reserveren. Daarvoor hebben wij het kenteken van uw aanhanger en uw klantnummer (als u die heeft) nodig.

Caravans worden niet toegelaten op Schiermonnikoog. Vouwcaravans met een linnen kap zijn wel toegestaan. U kunt de overtocht voor een vouwcaravan van te voren reserveren.