Logo Wagenborg

PERSBERICHT: Rederij Wagenborg Passagiersdiensten positief over besluit kabinet

23 juni 2023

Rederij Wagenborg Passagiersdiensten positief over besluit kabinet: Begrip van Ministerie voor wijziging dienstregeling Ameland als gevolg van overmacht toont belang van veilig begaanbare vaargeul


Vrijdag 23 juni 2023 – Wagenborg Passagiersdiensten (WPD) reageert positief op de brief van de staatssecretaris van I&W die vandaag aan de Tweede Kamer is gestuurd over noodzakelijke aanpassingen in de dienstregeling. De staatsecretaris vindt het voorstelbaar dat er aanpassingen komen in het belang van de veiligheid. 

WPD ziet het liefst dat de vaargeul zo snel mogelijk structureel op orde wordt gebracht maar is positief over het onderzoek dat Rijkswaterstaat samen met haar en het MARIN gaat uitvoeren om verbeteringen aan te brengen voor de bereikbaarheid zoals bijvoorbeeld konvooivaren, passeren bij parkeervakken of verruiming van de regeling onder bepaalde weers- en getijdeomstandigheden.  

Tijdens de komende onderzoeksperiode van tenminste 6 weken heeft de staatssecretaris begrip voor het beroep van de rederij op overmacht in het belang van de veiligheid.

“Veiligheid staat altijd voorop” aldus de staatssecretaris aan de Tweede Kamer.

WPD zal, hoe vervelend dit ook is voor de bereikbaarheid van Ameland, een tijdelijke dienstregeling uit overmacht per 27 juni invoeren die de veiligheid van de passagiers garandeert. Daarbij worden extra vroege en late afvaarten ingezet en overige maatregelen genomen die het ongemak voor passagiers zo veel mogelijk verminderen.

WPD zal de gereserveerde passagiers van uitgevallen afvaarten rechtstreeks (én via website) zo goed mogelijk informeren.

--- EINDE PERSBERICHT ---

Pers contacten:
Contactpersoon: Charles Huijskens
Telefoon: 020 - 6 855 955 of 06 - 53 10 50 72
e-mailadres: charles@hscomms.nl

Contactpersoon: Clemens Sassen
Telefoon: 020 - 6 855 955 of 06 - 46 1111 89
e-mailadres: clemens@hscomms.nl


Klik hier voor meer informatie over de maatregelen