Logo Wagenborg

Werkzaamheden veerdam Holwert najaar 2023

1 september 2023

In de maand september vinden er op de veerdam Holwert diverse werkzaamheden plaats. Op werkdagen, na afloop van de laatste afvaart, worden ‘s nachts de meerpalen geconserveerd.


Er wordt gewerkt aan de kade, waarbij een nieuwe deksloof wordt aangebracht. Tevens wordt de stormpaal aan de kopse kant van de dam vervangen, een nieuwe bunker geplaatst en de Rijkssteiger wordt uitgehesen voor renovatie. Er zal weinig tot geen hinder optreden voor de passagiers van de veerdienst naar Ameland. In afstemming met Rederij Wagenborg kunnen ter plaatse borden worden geplaatst voor een afwijkende looproute. De kop van de pier zal van september tot eind 2023 beperkt bereikbaar zijn voor verkeer.

Begin november staat het terugplaatsen van de gerenoveerde autobrug gepland. Om de hinder tot een minimum te beperken zal deze brugwissel buiten de afvaarten van de veerdienst in de nacht plaats vinden. Tot eind 2023 staan ook diverse terreinwerkzaamheden gepland. De opstelstroken voor de auto’s voor de veerdienst naar Ameland worden opnieuw geasfalteerd en wordt nieuwe belijning aangebracht. Daarnaast wordt het terrein voor voetgangers tussen de terminal en voetgangersbrug voorzien van nieuw straatwerk en worden de hekwerken vervangen door nieuwe.

Rijkswaterstaat is eigenaar en beheerder van de veerinrichting in Holwert en geeft opdracht voor deze werkzaamheden. Spie en De Boer & De Groot voeren namens de Bouwcombinatie Veerhavens de werkzaamheden uit.

Renovatie en onderhoud veerhavens Waddengebied

De werkzaamheden aan de veerdam in Holwert zijn onderdeel van het project renovatie en onderhoud veerhavens Waddengebied. Bepaalde kritische onderdelen van de veerhavens in het Waddengebied zijn aan het einde van hun levensduur. Er wordt tot begin 2025 gefaseerd gewerkt aan de veerhavens van Harlingen, Holwert, Lauwersoog, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog.

Door de renovatie en onderhoud zorgt Rijkswaterstaat voor verbetering van de uitstraling en veiligheid van de veerhavens.