Logo Wagenborg

Werkzaamheden terrein veerdam Holwerd

6 september 2022

Vanaf 12 september 2022 tot en met mei 2023 worden gefaseerd renovatie- en onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de veerdam Holwerd. Het betreft het terrein achter de hekken tussen het terminalgebouw en de autokassa’s aan de zuidzijde en de brug naar de veerboot aan de noordzijde.


De kabels en de leidingen worden vervangen en de hekwerken en bestrating worden vernieuwd. Daarnaast wordt het opstelterrein voor de auto’s geasfalteerd en de bestrating nieuw aangebracht.

Hinder

Gedurende de periode van de werkzaamheden zal er enige hinder ontstaan voor passagiers van de veerdienst Ameland – Holwerd v.v., doordat er onderhoud aan het terrein wordt uitgevoerd. We adviseren niet eerder dan 30 minuten voor vertrek aanwezig te zijn. Door de werkzaamheden is er minder ruimte op het terrein dan gebruikelijk.

De werkzaamheden hebben geen gevolgen voor de dienstregeling van de veerdienst Holwerd – Ameland. Het parkeerterrein op de veerdam blijft bereikbaar.

UPDATE - februari 2023

Door een faillissement van een van de aannemers van de bouwcombinatie die de renovatie- en onderhoudswerkzaamheden aan de veerdam Holwerd uitvoeren is de oorspronkelijk afgegeven planning niet haalbaar. De verwachting is dat in het voorjaar van 2023 de terreinwerkzaamheden kunnen worden hervat. De revisie van de autobrug en voetgangersbrug staat gepland in de periode medio 2023 tot begin 2024.