Logo Wagenborg

Tweede seizoen voor succesvolle serie ‘De Oertocht’

3 september 2019

Vanaf dinsdag 3 september, 17:35 uur is deel twee van de serie van ‘De Oertocht’ te zien op Omrop Fryslân: een bijzondere samenwerking tussen Omrop Fryslân en Wagenborg Passagiersdiensten. Jaarlijks maken bijna 2 miljoen reizigers gebruik van de veerdienst van en naar Ameland en Schiermonnikoog. Hoe vervolgen zij hun reis als ze de overtocht hebben gemaakt? Deze vraag staat centraal in deze tweede serie.


 

Zestien nieuwe afleveringen

Begin dit jaar zijn de opnames voor de zestien nieuwe afleveringen gestart. De eerste serie, die in 2017 te zien was, speelde zich voornamelijk af achter de schermen van onze veerdienst. In de nieuwe afleveringen ziet de kijker wat reizigers gaan doen nadat zij van boord stappen.

In de eerste aflevering van het tweede seizoen staat de vaargeul tussen Ameland en Holwerd centraal. Onze kapiteins en die van Rijkswaterstaat komen aan het woord over de huidige situatie van de geul en het onderzoek naar een eventuele tweede bochtafsnijding. 

"Op de boot vraag ik me altijd af wat mensen van plan zijn en waarom. Met mijn camera in de hand kom ik daar gek genoeg makkelijker achter dan zonder. Ik ben heel tevreden met het resultaat”, zegt filmmaker Herman Zeilstra over de serie.

Deel 1 van 'De Oertocht' bekijken?

Wil je nog eens terugkijken naar de eerste serie die in 2017 werd uitgezonden? Bekijk de afleveringen dan op ons YouTube kanaal!

De Oertocht is vanaf 3 september iedere dinsdag om 17.35 uur te zien op Omrop Fryslân.