Let op!

Weet u zeker dat u dit onderdeel wilt verwijderen?

Ja, verwijderen Annuleren
×
×
Online bestellen

Met warme jas en stevige wandelschoenen aan begint het uitwaaien pas echt! Schiermonnikoog heeft November uitgeroepen tot Wandelmaand. Want wandelen is de uitgelezen manier om te genieten van de pure, ruige schoonheid van het  Nationaal Park Schiermonnikoog in de herfst.  

Wij bieden gedurende de hele maand November een uitgebreid programma van wandelingen rondom vier thema's: natuur, culinair, cultuurhistorie en zelf op pad. Bevlogen eilander gidsen begeleiden deze bijzondere wandelingen. Iedere week komen alle thema's aan bod.

Lid van Natuurmonumenten worden? Dit kan al vanaf € 27,50 per jaar!

Thema's Wandelmaand

 • Op pad met de boswachter;
  Ervaren gidsen van Natuurmonumenten nemen u mee de natuur van het Nationaal Park Schiermonnikoog in, op zoek naar herfstvogels of bijzondere paddenstoelen.
 • Cultuurhistorisch wandelen;
  Eilander gidsen nemen u mee op een reis door de tijd, langs kenmerkende plaatsen en gebouwen in en om het dorp Schiermonnikoog. Onderweg hoort u spannende verhalen over bijvoorbeeld het zeevarende bestaan van de eilanders.
 • Culinair wandelen;
  De culinaire wandeling voert u langs gezellige restaurants, kroegjes en bijzondere plekken op het eiland. U loopt in eigen tempo een mooie wandelroute langs vijf sfeervolle locaties, waar u een smaakvol gerechtje en drankje geserveerd krijgt. 
 • Zelf op pad;
  Wandelen is de uitgelezen manier om te genieten van de pure, ruige natuurlijke schoonheid van het Nationaal Park Schiermonnikoog in het najaar. Er zijn diverse wandelingen beschikbaar om mee op pad te gaan en te genieten van de immense ruimte. 
Terug naar het overzicht
1
nov