Let op!

Weet u zeker dat u dit onderdeel wilt verwijderen?

Ja, verwijderen Annuleren
×
×
Online bestellen

< Terug naar het overzicht

Schiermonnikoog


Moet u reserveren voor uw auto, motor of brommer?

Schiermonnikoog is een voertuigluw eiland. Daarom mag u een auto, motor of brommer alleen meenemen met een ontheffing van de gemeente Schiermonnikoog. U meldt zich minimaal een half uur voor vertrek bij de autokassa in Lauwersoog. 

Met ontheffing reserveert u de overtocht via 0900-9238. We hebben de volgende gegevens van u nodig:

 • De ontheffing van de gemeente Schiermonnikoog
 • Het kenteken van het voertuig
 • Datum en tijd van heen- en terugreis
 • Uw naam en adres

Bij een telefonische reservering ontvangt de rekening per e-mail of per post van ons. Let op de uiterste betaaldatum! Staat het bedrag niet of te laat bij ons op de rekening? Dan vervalt uw reservering. 

Hoelang van tevoren moet u de overtocht reserveren?
Wij adviseren u te reserveren op het moment dat u ook de accommodatie op het eiland vastlegt.

Fietsen meenemen op een rijwieldrager?
Dat kan, maar dit neemt extra ruimte in beslag. Daarom moet u voor een rijwieldrager achterop uw auto extra betalen. De kosten voor de rijwieldrager is inclusief de fietsen op de drager. Voor fietsen op een dakdrager hoeft u niet extra te betalen.

Hoeveel kost een overtocht met de auto?
De prijs voor een auto is exclusief inzittenden. Ook voor een eventuele fietsendrager of aanhanger/caravan dient u apart te betalen. Fietsen op het dak van de auto gaan gratis mee. Voor voertuigen tot 5,5 meter geldt één tarief. Voor voertuigen langer dan 5,5 meter wordt een bedrag per meter berekend. Bekijk ons overzicht van Tarieven voor de prijs.

Overtocht zonder chauffeur?
Het is niet mogelijk om alleen uw auto van of naar het eiland te vervoeren. Voertuigen worden alleen vervoerd als er ook een chauffeur meereist.

Reservering annuleren of wijzigen?
Dit kan alleen telefonisch. Neem contact op met onze reserveringsafdeling.

 • Een auto- of groepsaanmelding wijzigen is mogelijk tot een half uur voor het tijdstip van vertrek en mits er nog plaats is op de nieuwe afvaart. Een wijziging is gratis.    
 • Heeft u vooruit betaald? Dan kunt u de reservering 48 uur voor de heenreis annuleren. Voor annuleringen brengen wij € 7,- administratiekosten in rekening.

Kan ik een aanhanger en/of caravan meenemen?

Lichte aanhangwagens nemen wij zonder auto mee aan boord. U moet de aanhangwagen wel zelf aan en van boord brengen. U kunt hiervoor een trekdolly gebruiken. Vraag hiernaar bij het loket. U kunt de aanhanger van tevoren reserveren. Geef bij de reservering het kenteken van de auto die de aanhanger brengt aan ons door.

Caravans worden niet toegelaten op Schiermonnikoog. Vouwcaravans met een linnen kap zijn wel toegestaan. Wij adviseren u om de overtocht van een vouwcaravan te reserveren. 


Overtocht met een vrachtwagen?

Een overtocht met een vrachtwagen is mogelijk met een ontheffing van de gemeente Schiermonnikoog. U meldt zich minimaal een half uur voor vertrek bij de autokassa in Lauwersoog. Vanwege de beperkte ruimte mag de vrachtwagen maximaal deze afmetingen en gewicht hebben:

 • Maximale hoogte is 4,00 meter
 • Maximale breedte is 2,60 meter
 • Maximale gewicht is 45 ton
 • Maximale asdruk is 10 ton

Vrachtwagens die zwaarder beladen zijn dan wettelijk is toegestaan mogen wij weigeren.

Met de ontheffing reserveert u de overtocht via 0900 9238. Wij hebben de volgende gegevens van u nodig:

 • Het kenteken van het voertuig
 • Datum en tijd van heen- en terugreis
 • Uw naam en adres

Bij een telefonische reservering ontvangt de rekening per e-mail of per post van ons. Let op de uiterste betaaldatum! Staat het bedrag niet of te laat bij ons op de rekening? Dan vervalt uw reservering. 

Kosten
Bekijk ons overzicht van Tarieven voor de prijs. Is de vrachtwagen breder dan 2,60 meter? Dan moeten wij het dubbele tarief in rekening brengen.

Is de vrachtwagen hoger of zwaarder?
Neem ruim van tevoren contact met ons op. Wij denken graag met u mee over een oplossing.

Speciale afvaarten voor gevaarlijke stoffen
Voor het vervoer van gevaarlijke stoffen zetten wij speciale afvaarten in. Neem ruim van tevoren contact met ons op voor de mogelijkheden.


Waar laadt u uw elektrische auto op?

Zowel op Schiermonnikoog als in Lauwersoog is er een oplaadpunt. De dichtsbijzijnde oplaadpaal vanaf Lauwersoog is in Anjum.  

Op de website www.oplaadpalen.nl vindt u alle locaties en de beschikbaarheid. 


Moet ik reserveren voor mijn fiets?

Fietsen kunnen op iedere afvaart van de veerdienst mee en deze hoeft u niet te reserveren. Houd er wel rekening mee dat er in het hoogseizoen veel fietsen meegaan. U koopt het kaartje voor de fiets online of aan de kassa.

U kunt op Schiermonnikoog ook fietsen huren. Bekijk hier de mogelijkheden voor fietsverhuur op Schiermonnikoog.

Een motor hoeft u ook niet te reserveren. Wij adviseren zijspannen en groepen die met meerdere motoren de overtocht maken wel aan om te reserveren i.v.m. de beschikbare ruimte. 

Op de sneldienst en de watertaxi is er geen ruimte voor fietsen; met deze vaartuigen kunnen alleen personen de oversteek van de vaste wal naar de eilanden v.v. maken.


< Terug naar het overzicht