Let op!

Weet u zeker dat u dit onderdeel wilt verwijderen?

Ja, verwijderen Annuleren
×
×
Online bestellen

< Terug naar het overzicht

Schiermonnikoog


Hoe komt u op Schiermonnikoog?

Wagenborg Passagiersdiensten brengt u 365 dagen per jaar per veerboot of watertaxi naar Schiermonnikoog. De opstapplaats is de haven van Lauwersoog (Groningen). De veerboot brengt u in circa 45 minuten, de watertaxi doet er twintig minuten over. Auto's, fietsen en motoren kunnen alleen met de veerboot mee. 


Hoeveel handbagage mag u meenemen?

U mag maximaal 30 kilo handbagage meenemen. Dit is zoveel als u in één keer door de kaartcontrole kunt dragen.

Met handbagage bedoelen wij:

  • Koffers
  • Tassen
  • Plunjezakken
  • Rugzakken

Bagage zoals kisten, gereedschappen, surfplanken en dergelijke zijn geen handbagage.

Bagageservice
Na de kaartcontrole kunt u uw handbagage kwijt in de bagagewagens. Na aankomst is uw handbagage beschikbaar bij de uitgang van het terrein. Deze bagageservice is gratis. Let erop dat de bagageruimte beperkt is en u kunt geen bagageruimte reserveren. 

Heeft u meer dan 30 kilo bagage?
Voor meer dan 30 kilo bagage of andere goederen adviseren wij u een transportbedrijf in te schakelen.  U kunt contact opnemen met Ridder & de Vries Transporten of met Visser Transport B.V.


Gevonden en verloren voorwerpen?

Bent u iets kwijt of hebt u iets gevonden? Wij bewaren alle aan boord, op onze terreinen en in onze gebouwen gevonden voorwerpen. Neem contact met ons op via 0900-9238 of stuur een email naar verlorenofgevonden@wpd.nl. Vermeld in uw email de volgende gegevens:

  • uw naam, adres en telefoonnummer
  • schip / locatie waar u het voorwerp hebt gevonden / verloren
  • datum en tijd van de afvaart
  • omschrijving van het voorwerp


Registreer verloren of gevonden voorwerpen op de landelijke website www.verlorenofgevonden.nl.


Hoe lang duurt de overtocht?

U vaart met onze veerboten m.s. Rottum en m.s. Monnik in circa 45 minuten naar het autoluwe Schiermonnikoog. Met de watertaxi bent u binnen twintig minuten op het eiland. 


Waar hangt de webcam?

Bent u benieuwd hoe druk het in de haven is? Of wacht u op een van de afvaarten? In de haven van Lauwersoog hangt een webcam (rechterkant van de pagina). U kunt dus op afstand de haven in de gaten houden.


Is er catering aan boord?

Ja. Rebos verzorgt dit op de veerboten. Er is een uitgebreid zelfbedieningsbuffet. Voor ontbijt, lunch en diverse snack's kunt u de hele overtocht bij ons terecht.

Reist u met een groep of heeft u speciale dieetwensen? Neem dan contact op met Rebos.


Hoe reserveert u de watertaxi?

De watertaxi werkt net als een gewone taxi en de watertaxi vaart op werkdagen een paar keer als Sneldienst volgens een vaste dienstregeling. Buiten de dienstregeling bepaalt u de plaats van vertrek en aankomst. Er zijn twee trajecten: Holwerd - Ameland v.v. en Lauwersoog - Schiermonnikoog v.v. Ook kunt u de watertaxi inzetten voor een snelle overtocht naar andere Waddeneilanden of Duitse eilanden.

Ga naar www.wadtaxi.nl voor meer informatie en het maken van een reservering. 


Mag u aan boord roken?

Nee dat mag niet. Op onze schepen en in onze gebouwen geldt een rookverbod. Ook op de buitendekken mag u niet roken i.v.m. veiligheid. 


< Terug naar het overzicht