Let op!

Weet u zeker dat u dit onderdeel wilt verwijderen?

Ja, verwijderen Annuleren
×
×
Online bestellen

Wagenborgpas

Bestel uw bootkaarten

Bestel online een retourticket voor

Ameland Schiermonnikoog
Informatie over de overtocht Parkeren Ameland Parkeren Schiermonnikoog

< Terug naar het overzicht

Ameland


Wat is een Wagenborgpas?

Voor reizigers die regelmatig naar Ameland varen is er een Wagenborgpas ontwikkeld. Bij de passagiersterminal in Holwerd en ook online, kunt u uw Wagenborgpas opwaarderen met een meervaartentegoed. De pas bevat een chip die u kunt aanbieden bij de toegangspoortjes. Zodra de pas bij de toegangspoortjes wordt aangeboden, wordt er een afvaart van het tegoed afgeschreven.

In de persoonlijke internetomgeving 'Mijn Wagenborg' kunt u de resterende overtochten van uw Wagenborgpas terug vinden en een nieuw meervaarten tegoed aanschaffen.

Voor een persoon en voor een auto heeft u een aparte pas nodig. U heeft de keuze uit een Wagenborgpas voor personen en een Wagenborgpas voor voertuigen tot 5,5 meter. De Wagenborgpas met 10- en 20-vaartentegoed is niet persoons-/voertuiggebonden. De pas kan één keer per dag voor één persoon/voertuig worden gebruikt. Wanneer het tegoed voor 1 april gekocht is, behoeft in de periode van 1 april t/m 30 september geen zomertoeslag betaald te worden. Het tegoed is onbeperkt geldig.


Wagenborgpas aanvragen?

Klik hier om een Wagenborgpas aan te vragen.

Let op, U heeft de keuze uit een Wagenborgpas voor personenvervoer en een Wagenborgpas voor voertuigen tot 5,5 meter.

U kunt per keer één pas selecteren en bestellen.


Welke voordelen biedt de Wagenborgpas?

Reist u regelmatig naar Ameland als voetganger? Dan is het voordelig om een Wagenborgpas aan te schaffen. U kunt uw Wagenborgpas opwaarderen met een 10- of 20-vaartentegoed. Dit tegoed is onbeperkt geldig en niet persoonsgebonden. De pas kan één keer per dag voor één persoon worden gebruikt. Wanneer het tegoed voor 1 april is gekocht, behoeft in de periode van 1 april t/m 30 september geen zomertoeslag betaald te worden. U hoeft niet meer in de rij voor de kassa! U kunt direct doorlopen naar de toegangspoortjes. Wanneer de pas bij de toegangspoortjes wordt aangeboden, wordt er automatisch een afvaart van het tegoed afgeschreven.

Neemt u regelmatig uw auto mee naar Ameland? Dan is het voordelig om een Wagenborgpas voor voertuigen tot 5,5 meter aan te schaffen. U kunt uw Wagenborgpas opwaarderen met een 10-vaartentegoed. Dit tegoed is onbeperkt geldig en niet voertuig gebonden. De pas kan één keer per dag voor één voertuig worden gebruikt. Wanneer het tegoed voor 1 april is gekocht, behoeft in de periode van 1 april t/m 30 september geen zomertoeslag betaald te worden. U meldt zich een half uur voor vertrek van de boot bij de autokassa. Uw pas wordt door één van onze medewerkers gescand.


Zijn er kosten verbonden aan de Wagenborgpas?

Voor de aanschaf van een Wagenborgpas vragen wij een vergoeding van € 7,50 per pas.


< Terug naar het overzicht

Inzet 2e schip

Woensdag 26 april vertrekt de 21:00 uur afvaart vanaf Ameland op tijd. Het 2e schip wordt ingezet om vertraging door de lage waterstand in te lopen. Raadpleeg de actuele aankomsttijden op onze Twitter pagina: @wpd_ameland https://twitter.com/wpd_ameland

Inzet 2e schip

Donderdag 27 april vertrekt de 18:30 uur afvaart vanaf Ameland op tijd. Het 2e schip wordt ingezet om vertraging door de lage waterstand in te lopen. Raadpleeg de actuele aankomsttijden op onze Twitter pagina: @wpd_ameland https://twitter.com/wpd_ameland

Inzet 2e schip

Donderdag 27 april vertrekt de 18:30 uur afvaart vanaf Ameland op tijd. Het 2e schip wordt ingezet om vertraging door de lage waterstand in te lopen. Raadpleeg de actuele aankomsttijden op onze Twitter pagina: @wpd_ameland https://twitter.com/wpd_ameland