Let op!

Weet u zeker dat u dit onderdeel wilt verwijderen?

Ja, verwijderen Annuleren
×
×
Online bestellen

< Terug naar het overzicht

Ameland


Moet u reserveren voor uw auto?

Reserveren is niet verplicht, maar met een reservering bent u verzekerd van de overtocht met de auto. U kunt online als telefonisch reserveren. U meldt zich minimaal een half uur voor vertrek bij het autoloket. 

Voor de reservering hebben wij deze gegevens van u nodig:

  • Het kenteken van de auto
  • Datum en tijd van heen- en terugreis
  • Uw naam en adres

Online reserveringen kunt u direct betalen. Bij een telefonische reservering ontvangt de rekening per e-mail of per post van ons. Let op de uiterste betaaldatum! Staat het bedrag niet of te laat bij ons op de rekening? Dan vervalt uw reservering. 

Hoelang van tevoren moet u de overtocht reserveren?
Wij adviseren u te reserveren op het moment dat u ook de accommodatie op het eiland vastlegt.

Fietsen meenemen op een rijwieldrager?
Dat kan, maar dit neemt extra ruimte in beslag. Daarom moet u voor een rijwieldrager achterop uw auto extra betalen. De kosten voor de rijwieldrager is inclusief de fietsen op de drager. Voor fietsen op een dakdrager hoeft u niet extra te betalen.

Hoeveel kost een overtocht met de auto?
De prijs voor een auto is exclusief inzittenden. Ook voor een eventuele fietsendrager of aanhanger/caravan dient u apart te betalen. Fietsen op het dak van de auto gaan gratis mee. Voor voertuigen tot 5,5 meter geldt één tarief. Voor voertuigen langer dan 5,5 meter wordt een bedrag per meter berekend. Bekijk ons overzicht van Tarieven voor de prijs. 

Overtocht zonder chauffeur?
Het is niet mogelijk om alleen uw auto van of naar het eiland te vervoeren. Voertuigen worden alleen vervoerd als er ook een chauffeur meereist.

Reservering annuleren of wijzigen?
Dit kan alleen telefonisch. Neem contact op met onze reserveringsafdeling.

  • Een auto- of groepsaanmelding wijzigen is mogelijk tot een half uur voor het tijdstip van vertrek en mits er nog plaats is op de nieuwe afvaart. Een wijziging is gratis.    
  • Heeft u vooruit betaald? Dan kunt u de reservering 48 uur voor de heenreis annuleren. Voor annuleringen brengen wij € 7,- administratiekosten in rekening.

Wilt u een aanhanger of caravan meenemen?

Wij vervoeren alleen aanhangwagens en caravans in combinatie met een voertuig. Dit kunt u aan ons doorgeven bij de autoreservering. Geef ook de lengte van de auto en de afmetingen van de aanhanger/caravan inclusief dissel door.

Is uw heenreis op een dinsdag, woensdag of donderdag tussen 1 april en 30 september? Dan betaalt u het basistarief voor de caravan of aanhangwagen. Op nationale feestdagen betaalt u wel het zomertarief. Bekijk ons overzicht van Tarieven voor de prijs.

Hoe vervoert u een stacaravan?
Een stacaravan vervoert u op een trailer. Is de combinatie breder dan 2,60 meter? Dan moeten wij het dubbele tarief in rekening brengen.


Overtocht met een vrachtwagen?

Een overtocht met een vrachtwagen is mogelijk. Vanwege de beperkte ruimte mag de vrachtwagen maximaal deze afmetingen en gewicht hebben:

  • Maximale hoogte is 4,00 meter
  • Maximale breedte is 2,60 meter
  • Maximale gewicht is 45 ton
  • Maximale asdruk is 10 ton

Vrachtwagens die zwaarder beladen zijn dan wettelijk is toegestaan mogen wij weigeren.

Kosten
Bekijk ons overzicht van Tarieven voor de prijs. Is de vrachtwagen breder dan 2,60 meter? Dan moeten wij het dubbele tarief in rekening brengen.

Is de vrachtwagen hoger of zwaarder?
Neem ruim van tevoren contact met ons op. Wij denken graag met u mee over een oplossing.

Speciale afvaarten voor gevaarlijke stoffen
Voor het vervoer van gevaarlijke stoffen zetten wij speciale afvaarten in. Neem ruim van tevoren contact met ons op voor de mogelijkheden.


Is reserveren voor een fiets, motor of brommer nodig?

Fietsen en brommers kunnen op iedere afvaart van de veerdienst mee en deze hoeft u niet te reserveren. Houd er wel rekening mee dat er in het hoogseizoen veel fietsen en brommers meegaan. U koopt een kaartje voor de fiets of brommer online of aan de kassa.

U kunt op Ameland ook een fiets huren. Bekijk het overzicht van fietsverhuurbedrijven voor meer informatie. 

Een motor hoeft u ook niet van tevoren te reserveren. Wij adviseren zijspannen en groepen die met meerdere motoren de overtocht maken wel aan om te reserveren in verband met de beschikbare ruimte. 

Op de sneldienst en de watertaxi is er geen ruimte voor fietsen; met deze vaartuigen kunnen alleen personen de oversteek van de vaste wal naar de eilanden v.v. maken.


Waar laadt u uw elektrische auto of fiets op?

Op Ameland zijn er meerdere oplaadpunten voor elektrische auto's. In Holwerd is er geen oplaadstation voor auto's. Vanaf Holwerd staan de dichtsbijzijnde oplaadpalen in Ferwert, Burdaard en Dokkum.  

Op de website www.oplaadpalen.nl vindt u alle locaties en de beschikbaarheid. 

Aan boord zijn er een paar stopcontacten waar u uw elektrische fiets kunt opladen.  


< Terug naar het overzicht