Let op!

Weet u zeker dat u dit onderdeel wilt verwijderen?

Ja, verwijderen Annuleren
×
×
Online bestellen

Voertuigen

Bestel uw bootkaarten

Bestel online een retourticket voor

Ameland Schiermonnikoog
Informatie over de overtocht Parkeren Ameland Parkeren Schiermonnikoog

< Terug naar het overzicht

Ameland


Moet ik reserveren voor mijn auto?

Om er zeker van te zijn dat uw auto wordt vervoerd, kunt u de overtocht zowel online als telefonisch via 0900 9238 (€ 0,70 p/gesprek) reserveren. Wij hebben de volgende gegevens van u nodig:

  • Het kenteken van de auto (reservering gaat op kenteken)
  • Datum en tijd van heen- en terugreis
  • Uw naam en adres


Wanneer u telefonisch reserveert dient u in de meeste gevallen vooraf per bank te betalen. U ontvangt daartoe een rekening per e-mail of per post van ons. Let hierbij op de uiterste betaaldatum: als het bedrag niet of te laat bij ons binnenkomt vervalt uw reservering. Bij een online reservering moet direct betaald worden.

Hoelang van tevoren moet ik de overtocht reserveren?
Wij kunnen geen termijn afgeven voor het reserveren van de overtocht. Wij adviseren u te reserveren op het moment dat u ook de accommodatie op het eiland vastlegt.

Fietsen meenemen?
Voor een rijwieldrager achterop uw auto dient u apart te betalen. Het tarief is inclusief de fietsen die op de drager geplaatst zijn. Voor fietsen op een dakdrager hoeft u niet extra te betalen.

Tarief
Voor voertuigen tot 5,5 meter geldt één tarief. Voor voertuigen langer dan 5,5 meter wordt een bedrag per meter berekend. De tariefbepalende controle vindt plaats bij vertrek.

De overtocht
Uw reservering is alleen geldig wanneer u zich minimaal een half uur voor vertrek heeft gemeld. Voertuigen worden alleen vervoerd in combinatie met de chauffeur.


Kan ik een aanhanger en/of caravan meenemen?

Aanhangwagens en caravans worden alleen vervoerd indien ze worden getrokken door een voertuig. U kunt bij de autoreservering vermelden dat u een aanhangwagen of caravan meeneemt. Geef hierbij ook de lengte door.  Vindt uw heenreis plaats u op een dinsdag, woensdag of donderdag tussen 1 april en 30 september? Dan betaalt u het basistarief voor de caravan of aanhangwagen. Uitgezonderd hierop zijn Nationale feestdagen, dan betaalt u het zomertarief.

Een stacaravan dient op een trailer te worden vervoerd. Is het geheel breder dan 2,60 meter, dan wordt het dubbele tarief berekend.


De vrachtwagen mee aan boord. Mag dat?

Uw vrachtwagen dient te voldoen aan de volgende eisen:

  • Maximale hoogte is 4,00 meter
  • Maximale breedte is 2,60 meter
  • Maximale gewicht is 45 ton
  • Maximale asdruk is 10 ton


Vrachtwagens die zwaarder beladen zijn dan wettelijk is toegestaan kunnen worden geweigerd.

Transport is breder
Voor vrachtwagens, trailers etc. die breder zijn dan 2,60 meter wordt het dubbele tarief berekend.

Transport is hoger of zwaarder
Heeft u een transport dat hoger of zwaarder is? Neem dan tijdig contact met ons op, ook voor deze transporten bieden we graag een passende oplossing.

Gevaarlijke stoffen
Voor voertuigen die gevaarlijke stoffen vervoeren worden speciale afvaarten ingezet, waarbij alleen deze voertuigen en hun chauffeurs meereizen. Voor vervoer van gevaarlijke stoffen dient u tijdig contact met ons op te nemen. Hiervoor gelden vaak andere regels dan voor het transport over de weg.


Moet ik reserveren voor mijn fiets?

Voor individuele fietsen is reserveren niet mogelijk. U kunt, behoudens een enkele uitzondering bij extreme drukte in het hoogseizoen, op iedere afvaart mee. Uw ticket voor de fiets kunt u wel alvast online kopen.

Fietsen huren?
Besluit u om uw fiets thuis te laten, dan biedt Ameland volop mogelijkheden voor het huren van fietsen. Bekijk het overzicht van fietsverhuurbedrijven op Ameland.


< Terug naar het overzicht

Inzet 2e schip

Donderdag 27 april vertrekt de 18:30 uur afvaart vanaf Ameland op tijd. Het 2e schip wordt ingezet om vertraging door de lage waterstand in te lopen. Raadpleeg de actuele aankomsttijden op onze Twitter pagina: @wpd_ameland https://twitter.com/wpd_ameland

Inzet 2e schip

Donderdag 27 april vertrekt de 18:30 uur afvaart vanaf Ameland op tijd. Het 2e schip wordt ingezet om vertraging door de lage waterstand in te lopen. Raadpleeg de actuele aankomsttijden op onze Twitter pagina: @wpd_ameland https://twitter.com/wpd_ameland