Let op!

Weet u zeker dat u dit onderdeel wilt verwijderen?

Ja, verwijderen Annuleren
×
×
Online bestellen

Route en (openbaar) vervoer

< Terug naar het overzicht

Ameland


Hoe laat moet u voor vertrek aanwezig zijn?

Op drukke dagen is het verstandig om minimaal een half uur voor vertrek aanwezig te zijn. Reist u met de auto of komt u met een groep? Dan moet u minimaal een half uur voor vertrek aanwezig zijn, want anders vervalt uw autoreservering en/of groepsaanmelding.


Met de auto naar de veerdam van Holwerd?

De haven in Holwerd is met de auto goed bereikbaar en er is volop parkeerruimte. Plan uw route met deze routebeschrijving.  


Met de bus van en naar de veerdam in Holwerd?

Bij afvaarten van de vaste dienstregeling staat bus 66 van Arriva (route Leeuwarden - Holwerd haven v.v.) klaar. Kijk op de website van Arriva voor meer informatie over de bustijden.


Waar kunt u uw auto parkeren?

Er zijn twee parkeerterreinen in Holwerd. Naast de veerbootterminal is het parkeerterrein P1. Het parkeerterrein is 7 dagen per week geopend van 5.30 uur tot en met 21.00 uur. U kunt uw auto altijd van het terrein afrijden.

Is parkeerterrein P1 vol? Dan kunt u uw auto kwijt bij P2. Parkeerterrein P2 ligt verder van de veerbootterminal af. Daar staan busjes van Wagenborg voor u klaar om u naar de veerbootterminal te brengen en u bij de terminal op te halen. 

Let op: De parkeerterreinen zijn onbewaakt. Parkeren is op eigen risico!

Adres parkeerterrein Holwerd
Grândyk 2b
9151 AE Holwerd

Kosten voor parkeren
Parkeren kost € 5,- per kalenderdag (van 0.00 uur t/m 24.00 uur). U kunt uw parkeerkaartje betalen met contant geld, pinpas, Mastercard, American Express en VISA.

LET OP: bij P2 kunt u niet contant afrekenen. Houd hier rekening mee als P1 op drukke dagen vol is.

Koop uw parkeerkaart online
Wist u dat u de parkeerkaart ook online kunt kopen? Let er wel op dat u geen restitutie krijgt bij online gekochte parkeerkaarten. U krijgt per e-mail een QR code waarmee u toegang krijgt tot het parkeerterrein. Deze kunt u uitprinten of via uw smartphone laten scannen bij de inrit. Met de uitrijdkaart kunt u het parkeerterrein uitrijden.

U kunt een parkeerplaats niet van tevoren reserveren! 

In de zomermaanden raden wij u aan rekening te houden met extra reistijd i.v.m. het zoeken naar een parkeerplaats.


Is er vervoer op Ameland?

Op Ameland staan bussen en taxi's klaar om u naar uw bestemming te brengen. Ook kunt u op het eiland fietsen, scooters, etc. huren.


< Terug naar het overzicht