Let op!

Weet u zeker dat u dit onderdeel wilt verwijderen?

Ja, verwijderen Annuleren
×
×
Online bestellen

Passagiers

Bestel uw bootkaarten

Bestel online een retourticket voor

Ameland Schiermonnikoog
Informatie over de overtocht Parkeren Ameland Parkeren Schiermonnikoog

< Terug naar het overzicht

Ameland


Moeten passagiers reserveren?

Onze veerboten beschikken over voldoende capaciteit voor passagiers die de overtocht naar Ameland maken. Het is daarom niet nodig en ook niet mogelijk om te reserveren voor individuele passagiers. U kunt uw overtocht met pin, Mastercard, Visa of contant betalen. Om wachttijden bij de kassa te voorkomen kunt u uw bootkaart online aanschaffen.

Extra afvaarten
Tijdens extreme drukte, zowel in het hoogseizoen als daarbuiten, worden extra afvaarten gemaakt. De extra afvaarten worden omgeroepen op de veerboot tijdens de heenreis en bekendgemaakt via Wagenborg TV.


Ik ga met mijn kind op reis. Waar moet ik rekening mee houden?

Kinderen tot en met drie jaar reizen gratis met u mee. Wandel- of kinderwagens mogen ook gratis vervoerd worden, mits deze niet gebruikt worden voor het vervoer van extra bagage, maar voor het vervoer van kinderen.

Babyroom aan boord
De veerboten beschikken over een babyroom, waar uw kind verzorgd kan worden. De sleutel van de babyroom kunt u afhalen bij het buffet.


Zijn de veerboten ingericht op mindervaliden?

Alle veerboten en wachtruimten hebben speciale voorzieningen om mindervaliden een comfortabele overtocht te garanderen. Aan boord van onze veerboten bevinden zich een lift en zijn aangepaste toiletten aanwezig.

Bent u minder goed ter been? Wij stellen u een rolstoel ter beschikking. Meer informatie hierover krijgt u bij het loket in het havenkantoor.

De OV-begeleiderskaart is geldig bij ons bedrijf.


Reizen met een groep. Waar moeten we rekening mee houden?

Groepskorting
Reist u met een groep van minimaal 15 personen dat is aanmelden vooraf mogelijk en financieel aantrekkelijk. Groepen krijgen namelijk een reductie van 10% op het tarief. Deze reductie geldt niet voor de toeristenbelasting die via het bootkaartje wordt geïnd. Om van de reductie gebruik te maken dient u de groep minstens zeven dagen voor de afvaart te hebben aangemeld bij ons. Dat kan telefonisch via 0900 9238 (€ 0,70 p/g) of online. Als u fietsen meeneemt dient u dit bij de groepsaanmelding door te geven.

Voordelig een auto mee 
Wij stellen u in de gelegenheid om tegen gereduceerd tarief één bagage-auto met een lengte van maximaal 5,5 m mee te nemen. Dit geldt gedurende de periode van 1 april tot en met 30 september. Deze reductie (40%) wordt achteraf verleend indien aan de voorwaarden is voldaan.

Voorwaarden
De groep dient minimaal uit 15 personen te bestaan (excl. bestuurder van de auto). Zowel de groep als de auto dienen minstens zeven dagen van tevoren bij ons te zijn aangemeld en de heenreis van zowel de groep als de auto dient op dezelfde dag plaats te vinden.


< Terug naar het overzicht

Inzet 2e schip

Woensdag 26 april vertrekt de 21:00 uur afvaart vanaf Ameland op tijd. Het 2e schip wordt ingezet om vertraging door de lage waterstand in te lopen. Raadpleeg de actuele aankomsttijden op onze Twitter pagina: @wpd_ameland https://twitter.com/wpd_ameland

Inzet 2e schip

Donderdag 27 april vertrekt de 18:30 uur afvaart vanaf Ameland op tijd. Het 2e schip wordt ingezet om vertraging door de lage waterstand in te lopen. Raadpleeg de actuele aankomsttijden op onze Twitter pagina: @wpd_ameland https://twitter.com/wpd_ameland

Inzet 2e schip

Donderdag 27 april vertrekt de 18:30 uur afvaart vanaf Ameland op tijd. Het 2e schip wordt ingezet om vertraging door de lage waterstand in te lopen. Raadpleeg de actuele aankomsttijden op onze Twitter pagina: @wpd_ameland https://twitter.com/wpd_ameland