Let op!

Weet u zeker dat u dit onderdeel wilt verwijderen?

Ja, verwijderen Annuleren
×
×
Online bestellen

Overtocht

Bestel uw bootkaarten

Bestel online een retourticket voor

Ameland Schiermonnikoog
Informatie over de overtocht Parkeren Ameland Parkeren Schiermonnikoog

< Terug naar het overzicht

Ameland


Hoe kom je op Ameland?

Je komt op Ameland door de veerboot of de watertaxi te pakken vanaf de haven van Holwerd (Friesland), dit kan in het geval van de veerboot per voet of met de auto waarbij de overtocht circa 45 minuten duurt en per watertaxi (alleen per voet) 10 minuten.


Hoeveel handbagage is toegestaan?

Als passagier of fietser mag u maximaal 30 kilo handbagage meenemen. Dit is zoveel als u in één keer door de kaartcontrole kunt dragen. Onder handbagage wordt verstaan:

 • Koffers
 • Tassen
 • Plunjezakken
 • Rugzakken


Overige artikelen (zoals kisten, gereedschappen en dergelijke) worden niet aangemerkt als handbagage.

Bagageservice
Na het passeren van de kaartcontrole plaatst u uw handbagage op de bagagewagens. Na aankomst op Ameland is uw handbagage beschikbaar bij de uitgang van het terrein. Deze bagageservice is gratis. Let op: de bagageruimte is beperkt en kan niet worden gereserveerd.

Meer dan 30 kilo handbagage?
Indien u meer dan 30 kilo aan handbagage mee wilt nemen, of andere goederen wilt transporteren, dient u een transportbedrijf in te schakelen. U kunt contact opnemen met Ridder & de Vries Transporten via 0519 554366.


Wat gebeurt er met gevonden voorwerpen?

Bent u iets kwijt? Alle aan boord, op onze terreinen en in onze gebouwen gevonden voorwerpen worden door ons bewaard. U kunt contact met ons opnemen via 0900-9238 (€ 0,70 p/g) of via verlorenofgevonden@wpd.nl. Vermeld in uw email de volgende gegevens:

 • uw naam, adres en telefoonnummer
 • schip / locatie waar u het voorwerp hebt gevonden / verloren
 • datum en tijd van de afvaart
 • omschrijving van het voorwerp


U kunt gevonden of verloren voorwerpen zelf registreren op de website www.verlorenofgevonden.nl. Kijk regelmatig op deze website om te controleren of uw voorwerp al gevonden is.


Hoe lang duurt de overtocht?

De twee moderne veerboten 'Oerd' en 'Sier' brengen u in circa 45 minuten naar het gastvrije Ameland.


Waar hangt de webcam?

Wacht u op de aankomst van een van de afvaarten? Bij ons havenkantoor in Nes/Ameland hangt een webcam. U kunt dus op afstand de veerdam in de gaten houden.


Hoe kan ik gebruik maken van de watertaxi?

Wagenborg Watertaxi B.V. beschikt over drie watertaxi's:

 • Maak een afspraak via de reserveringscentrale via 0900 9238 (€ 0,70 p/gesprek), de centrale is bereikbaar tussen 6.00 en 24.00 uur. Wij adviseren minimaal een half uur voor het gewenste tijdstip van vertrek te bellen.
 • Geef de vertrekplaats- en tijd, bestemming en het aantal pasagiers door aan de centrale.
 • De watertaxi ligt klaar op de met u afgesproken tijd en vertrekplaats.


Opstapplaatsen

De watertaxi werkt net als een gewone taxi: u bepaalt de plaats van vertrek en aankomst. De drie watertaxi's van Wagenborg Watertaxi B.V. worden ingezet op 2 trajecten: Holwerd - Ameland v.v. en Lauwersoog - Schiermonnikoog v.v. Ook kunt u de watertaxi inzetten voor een snelle overtocht tussen de Waddeneilanden of Duitse eilanden.


< Terug naar het overzicht

Inzet 2e schip

Woensdag 26 april vertrekt de 21:00 uur afvaart vanaf Ameland op tijd. Het 2e schip wordt ingezet om vertraging door de lage waterstand in te lopen. Raadpleeg de actuele aankomsttijden op onze Twitter pagina: @wpd_ameland https://twitter.com/wpd_ameland

Inzet 2e schip

Donderdag 27 april vertrekt de 18:30 uur afvaart vanaf Ameland op tijd. Het 2e schip wordt ingezet om vertraging door de lage waterstand in te lopen. Raadpleeg de actuele aankomsttijden op onze Twitter pagina: @wpd_ameland https://twitter.com/wpd_ameland

Inzet 2e schip

Donderdag 27 april vertrekt de 18:30 uur afvaart vanaf Ameland op tijd. Het 2e schip wordt ingezet om vertraging door de lage waterstand in te lopen. Raadpleeg de actuele aankomsttijden op onze Twitter pagina: @wpd_ameland https://twitter.com/wpd_ameland