Let op!

Weet u zeker dat u dit onderdeel wilt verwijderen?

Ja, verwijderen Annuleren
×
×
Online bestellen

< Terug naar het overzicht

Ameland


Hoe komt u op Ameland?

Wagenborg Passagiersdiensten brengt u 365 dagen per jaar per veerboot of watertaxi naar Ameland. De opstapplaats is de haven van Holwerd (Friesland). De veerboot brengt u in circa 45 minuten, de watertaxi doet er 15 minuten over. Auto's, fietsen en motoren kunnen alleen met de veerboot mee. 


Hoeveel handbagage mag u meenemen?

U mag maximaal 30 kilo handbagage meenemen. Dit is zoveel als u in één keer door de kaartcontrole kunt dragen.

Met handbagage bedoelen wij:

  • Koffers
  • Tassen
  • Plunjezakken
  • Rugzakken

Bagage zoals kisten, gereedschappen, surfplanken en dergelijke zijn geen handbagage.

Bagageservice
Na de kaartcontrole kunt u uw handbagage kwijt in de bagagewagens. Na aankomst op Ameland is uw handbagage beschikbaar bij de uitgang van het terrein. Deze bagageservice is gratis. Let erop dat de bagageruimte beperkt is en u kunt geen bagageruimte reserveren. 

Heeft u meer dan 30 kilo bagage?
Voor meer dan 30 kilo bagage of andere goederen adviseren wij u een transportbedrijf in te schakelen. Neem bijvoorbeeld contact op met Ridder & de Vries Transporten.


Gevonden en verloren voorwerpen?

Bent u iets kwijt of hebt u iets gevonden? Wij bewaren alle aan boord, op onze terreinen en in onze gebouwen gevonden voorwerpen. Neem contact met ons op via 0900-9238 (€ 0,70 p/g) of stuur een email naar verlorenofgevonden@wpd.nl. Vermeld in uw email de volgende gegevens:

  • uw naam, adres en telefoonnummer
  • schip / locatie waar u het voorwerp hebt gevonden / verloren
  • datum en tijd van de afvaart
  • omschrijving van het voorwerp


Registreer verloren of gevonden voorwerpen op de landelijke website www.verlorenofgevonden.nl.


Hoe lang duurt de overtocht?

Onze veerboten 'Oerd' en 'Sier' brengen u in circa 45 minuten naar het gastvrije Ameland. Met de watertaxi bent u binnen 15 minuten op het eiland. 


Waar hangt de webcam?

Bent u benieuwd hoe druk het in de haven is? Of wacht u op een van de afvaarten? In de haven van Nes hangt een webcam. U kunt dus op afstand de haven in de gaten houden.


Is er catering aan boord?

Ja. Rebam b.v. verzorgt dit op de veerboten. Er is een uitgebreid zelfbedieningsbuffet. Voor ontbijt, lunch en diverse snack's kunt u de hele overtocht bij ons terecht. Wij werken volgens een hoge standaard met A-merken en veel ambachtelijk gemaakte producten.

Reist u met een groep of heeft u speciale dieetwensen? Neem dan contact op met Rebam b.v.


Hoe reserveert u de watertaxi?

De watertaxi werkt net als een gewone taxi. U bepaalt de plaats van vertrek en aankomst. Er zijn twee trajecten: Holwerd - Ameland v.v. en Lauwersoog - Schiermonnikoog v.v. Ook kunt u de watertaxi inzetten voor een snelle overtocht naar andere Waddeneilanden of Duitse eilanden.

Ga naar www.wadtaxi.nl voor meer informatie en het maken van een reservering. 


< Terug naar het overzicht

Inzet 2e schip

Maandag 29 mei vertrekt de 8:30 uur afvaart vanaf Ameland op tijd. Het 2e schip wordt ingezet om vertraging door laag water in te lopen. Raadpleeg de actuele aankomsttijden op onze Twitter pagina: @wpd_ameland