Let op!

Weet u zeker dat u dit onderdeel wilt verwijderen?

Ja, verwijderen Annuleren
×
×
Online bestellen

Over de tarieven

Bestel uw bootkaarten

Bestel online een retourticket voor

Ameland Schiermonnikoog
Informatie over de overtocht Parkeren Ameland Parkeren Schiermonnikoog

< Terug naar het overzicht

Ameland


Is de aangegeven prijs alleen voor de heenreis?

Wij verkopen geen bootkaarten voor een enkele reis. Alle gehanteerde tarieven zijn retourprijzen.


Is de prijs voor de auto inclusief inzittenden?

De prijs voor een auto is exclusief inzittenden. Ook voor een eventuele fietsendrager of aanhanger/caravan dient u apart te betalen.

Neemt u de fietsen mee op het dak van de auto, dan hoeft u daarvoor niet te betalen.


Ontvang ik korting bij reizen met een groep?

Groepskorting
Vanaf 15 personen is aanmelden vooraf mogelijk en financieel aantrekkelijk. U ontvangt een reductie van 10% op het tarief (de reductie geldt niet voor de toeristenbelasting die via het bootkaartje wordt geïnd). U dient de groep minstens 7 dagen voor de afvaart aan te melden om gebruik te maken van de reductie. U kunt dit online regelen. De groep moet in zijn geheel bij de controle aanwezig zijn en de overtocht gezamenlijk maken. Neemt u fietsen mee? U dient dit bij de reservering aan te geven.

Voordeling een voertuig mee
Bij het reizen met een groep kunt u tegen gereduceerd tarief één voertuig tot 5,5 meter meenemen (geldig van 1 april t/m 30 september). Deze reductie (40%) wordt achteraf verleend indien aan de volgende voorwaarden is voldaan:

  • De groep dient uit minimaal 15 personen te bestaan (excl. bestuurder van de auto)
  • Zowel de groep als het voertuig dienen minimaal 7 dagen van tevoren bij ons te worden aangemeld
  • De heenreis van zowel de groep als het voertuig dient op dezelfde dag plaats te vinden

Moet ik een kaartje kopen voor mijn hond?

Reist u met uw hond naar Ameland?  Vanaf 1 januari 2016 geldt dat u voor uw hond een kaartje dient te kopen. Honden moeten op onze terreinen en op de veerboten altijd aangelijnd zijn en mogen geen zitplaats innemen. Klik hier voor het tarief voor een hond.


Wat kost het parkeren van mijn auto?

Het parkeertarief bedraagt € 5,- per dag of een gedeelte hiervan. Op het parkeerterrein kunt u contant betalen of pinnen. Ook kunt u gebruik maken van Mastercard, American Express en VISA.

U kunt uw parkeerkaart voor vertrek vanaf Ameland al afrekenen bij de betaalautomaat in het havenkantoor op Ameland. Hiermee voorkomt u wachttijd op de terugreis.

U kunt de parkeerkaart zowel online als bij aankomst op het parkeerterrein kopen.

Online parkeerkaart kopen
Koopt u online uw parkeerkaart? Dan ontvangt u per e-mail een QR-code waarmee u toegang krijgt tot het parkeerterrein. Bij het betreden van het parkeerterrein ontvangt u de uitrijdkaart, waarmee u het parkeerterrein kunt verlaten.

Het parkeerterrein is dagelijks geopend van 30 minuten voor aankomst van de eerste boot tot 15 minuten na vertrek van de laatste. Afrijden is mogelijk tot 24.00 uur. Het parkeerterrein is niet bewaakt, het parkeren is op eigen risico.


< Terug naar het overzicht

Inzet 2e schip

Donderdag 27 april vertrekt de 18:30 uur afvaart vanaf Ameland op tijd. Het 2e schip wordt ingezet om vertraging door de lage waterstand in te lopen. Raadpleeg de actuele aankomsttijden op onze Twitter pagina: @wpd_ameland

https://twitter.com/wpd_ameland