Let op!

Weet u zeker dat u dit onderdeel wilt verwijderen?

Ja, verwijderen Annuleren
×
×
Online bestellen

< terug naar het overzicht

m.s. ROTTUM

Specificaties
Bouwjaar 1985

Het m.s. Rottum (voorheen m.s. Sier) werd in 1985 gebouwd op Scheepswerf Hoogezand. Op 9 mei 1985 kwam het schip onder de naam Sier in dienst bij de rederij. 10 jaar lang werd de Rottum ingezet op de route Ameland-Holwerd.

Daarna werd door Wagenborg een nieuw schip aangeschaft, dat opnieuw m.s. Sier werd genoemd. Het oude schip werd omgedoopt tot m.s. Rottum en werd overgeplaatst naar de route Lauwersoog-Schiermonnikoog v.v.

In 2011 en 2012 is het schip verbouwd bij Koninklijke Niestern Sander in Delfzijl. Alle verf werd van de buitenkant verwijderd, het vlakwerk vervangen door een dubbelwandige bodem en de motoren werden vervangen door energiezuinige motoren die zich aanpassen aan de vermogensbehoefte aan boord.
Refit 2011-2012
Lengte 58,00 m
Breedte 13,82 m
Diepgang max. belading 17,1 dm
Motoren 2 x 600 kW
Snelheid 20 km/uur
Aantal personen 1000
Aantal personenauto's 48

 

Afbeeldingen m.s. Rottum
Rottum haven uit small Rottum stuurhut small
Rottum interieur small Rottum mast small

Onderhoud aan veerdam Schiermonnikoog

Rijkswaterstaat gaat vanaf maandag 11 juni tot en met 26 juni onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan de veerdam op Schiermonnikoog. De werkzaamheden omvatten het vervangen van het ponton en de loopbrug.

De voetgangers moeten tijdens het onderhoud gebruikmaken van de autobrug. Auto’s zullen dan eerst aan boord gaan, vervolgens kunnen de voetgangers de autobrug gebruiken.

VERTRAGING VEERDIENST AMELAND - WOENSDAG 20 JUNI

Op dit moment is de vertraging op de veerdienst Ameland-Holwerd v.v. circa 10 minuten.
Raadpleeg Twitter voor actuele afvaartinformatie: @wpd_ameland