Let op!

Weet u zeker dat u dit onderdeel wilt verwijderen?

Ja, verwijderen Annuleren
×
×
Online bestellen

Start bouw Sneldienst Holwerd-Ameland voor 48 passagiers

Wagenborg Passagiersdiensten geeft het startsignaal voor de bouw van de 22 meter lange Sneldienst voor 48 passagiers. Gebr. van Enkhuizen en Ger van Langen van Wagenborg Passagiersdiensten ondertekenden de bouwovereenkomst op vrijdag 19 mei. De bouw zal ca. 9 maanden duren. De verwachting is dat de sneldienst in het eerste kwartaal van 2018 operationeel zal zijn. Deze snelle overtocht kan worden gemaakt voor een toeslag van €7,50 per enkele reis.

In navolging op de adviezen van het Open Plan Proces die in oktober 2016 zijn gepresenteerd om de optredende vertragingen van de veerdienst Ameland - Holwerd het hoofd te bieden, heeft Wagenborg Passagiersdiensten opvolging gegeven op het advies de vervoermiddelen uit te breiden. Met de komst van deze Sneldienst wordt het voor reizigers nog gemakkelijker om op een snelle en comfortabele manier van het naar Ameland te reizen.

Capaciteit en snelheid
Deze sneldienst met ruimte voor 48 passagiers zal naast de reguliere veerdienst het vervoer van passagiers gaan verzorgen tussen Ameland en Holwerd. Het schip heeft een snelheid van ca. 40 km per uur. Dit betekent dat de overtocht in 20 minuten gemaakt kan worden. Samen met Arriva is Wagenborg Passagiersdiensten bezig met een optimale verbinding tussen Ameland en Leeuwarden.

Wat gebeurt er met de huidige Watertaxi's?
De afgelopen jaren heeft Wagenborg Passagiersdiensten ervaring opgedaan met een sneldienst die uitgevoerd wordt door de Watertaxi. De Watertaxi's hebben echter een beperkte ruimte voor maximaal 12 personen. De huidige Watertaxi's blijven op afroep beschikbaar.