Let op!

Weet u zeker dat u dit onderdeel wilt verwijderen?

Ja, verwijderen Annuleren
×
×
Online bestellen

Extra reistijd wegwerkzaamheden N361 Lauwersoog

Gaat u in mei en juni naar Schiermonnikoog? Houd dan rekening met stremmingen en extra reistijd vanwege de werkzaamheden aan de (rotondes) van de N361. Er worden stoplichten geplaatst en er is op veel plaatsen maar één rijbaan beschikbaar op het kruispunt bij de veerhaven.

Hinder verkeer in mei:

  • Van 15 tot 23 mei extra reistijd kruispunt Veerhaven: Verkeer van en naar de Veerhaven dient rekening te houden met extra reistijd. De rijbaan wordt gedeeltelijk versmald. Het verkeer kan er langs, maar reken op oponthoud.
  • Van 15 tot en met 19 mei stremming Kruispunt Strandweg: De aansluiting Strandweg N361 ten hoogte van de Kustweg is in beide richtingen gestremd van 15 tot en met 19 mei. De Strandweg is wel te bereiken vanaf de N361 ter hoogte van Strandpaviljoen Meerzicht. Het aansluitende fiets-voetpad wordt op 12 mei aangelegd.
  • Maand mei oponthoud Brugsluis: In de maand mei staan er onderhoudswerkzaamheden aan de brugsluis in de N361 gepland. Het kan noodzakelijk zijn om de weg ter plaatse van de brug te versmallen. Bij drukke perioden worden verkeersregelaars ingezet.

 

Hinder verkeer van 7 tot en met 10 juni:

Houd in de avond en nacht van woensdag 7 /8 juni, donderdag 8/9 juni en vrijdag 9/10 juni tussen 18:00 tot 6:00 uur rekening met stremmingen van de N361.

Begin juni wordt het asfalt gelegd, aansluiting van zijwegen aangelegd en betononderhoud bij de brugsluis uitgevoerd. De N361 in Lauwersoog wordt tijdens de werkzaamheden geheel gestremd. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken vindt de stemming plaats in de avond/nacht.

Hoe is de doorgang van het verkeer tijdens de werkzaamheden?
Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer doorgang vinden middels tijdelijke wegen, met uitzondering van de genoemde stremmingen begin juni. Tussen kruispunt Strandweg en kruispunt Veerhaven is een maximum snelheid ingesteld van 30 km/uur. We verzoeken automobilisten zich hieraan te houden. Er wordt door de aannemer op veel plaatsen tegelijk gewerkt en er is veel werkverkeer.

Bekijk hier de omleidingsroute van de N361 Lauwersoog.

Bekijk alle informatie op de website van N361 Veilig

Inzet 2e schip

Maandag 29 mei vertrekt de 8:30 uur afvaart vanaf Ameland op tijd. Het 2e schip wordt ingezet om vertraging door laag water in te lopen. Raadpleeg de actuele aankomsttijden op onze Twitter pagina: @wpd_ameland