Let op!

Weet u zeker dat u dit onderdeel wilt verwijderen?

Ja, verwijderen Annuleren
×
×
Online bestellen

Stremmingen en extra reistijd wegwerkzaamheden N361 Lauwersoog

Gaat u in juni naar Schiermonnikoog? Houd dan rekening met stremmingen en extra reistijd vanwege de werkzaamheden aan de (rotondes) van de N361. Er worden stoplichten geplaatst en er is op veel plaatsen maar één rijbaan beschikbaar op het kruispunt bij de veerhaven.

Stremmingen en extra reistijd verkeer van 7 tot en met 10 juni

Begin juni wordt het asfalt gelegd, aansluitingen op zijwegen aangelegd en betononderhoud bij de brugsluis uitgevoerd. De N361 in Lauwersoog wordt tijdens de werkzaamheden geheel gestremd. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken vindt de stemming plaats in de avond/nacht.

Het weggedeelte tussen de Zeesluizen en de Strandweg is niet toegankelijk op:

  • Woensdagavond 7 juni vanaf 18.00 uur tot donderdagochtend 8 juni om 06.00 uur;
  • donderdagavond 8 juni vanaf 18.00 uur tot vrijdagochtend 9 juni om 06.00 uur;
  • vrijdagavond 9 juni vanaf 18.00 uur tot zaterdagochtend 10 juni om 06.00 uur.

De eerste nacht wordt met name gewerkt bij het gedeelte tussen de Zeesluizen en de brugsluis (aansluiting Veerhaven). Omstreeks 21.30 is de Veerhaven niet meer bereikbaar (eventuele enkeling kan via alternatieve routes de Veerhaven nog wel verlaten). Vanaf donderdagochtend 6.00 uur is deze aansluiting geheel klaar en blijft dan ook open. Het verkeer van en naar de Veerhaven kan dan ongehinderd vanuit Friesland aanrijden.

  • Op woensdagavond kan alleen de bus van omstreeks 18.25 uur nog vanuit Groningen naar de Veerhaven (en ook terug).
  • Op donderdag- en vrijdagavond kan de bus er vanaf 18.00 uur niet meer langs en zal deze moeten omrijden via Friesland. In verband met een langere reistijd wordt de vertrektijd van de boot afgestemd met de aankomst van het busvervoer.
  • De bus vanuit Friesland (Arriva) rijdt tot aan de Veerhaven en rijdt dus niet door naar het eindpunt bij de Strandweg in Lauwersoog.

Hoe is de doorgang van het verkeer tijdens de werkzaamheden?
Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer doorgang vinden middels tijdelijke wegen, met uitzondering van de genoemde stremmingen begin juni. Tussen kruispunt Strandweg en kruispunt Veerhaven is een maximum snelheid ingesteld van 30 km/uur. We verzoeken automobilisten zich hieraan te houden. Er wordt door de aannemer op veel plaatsen tegelijk gewerkt en er is veel werkverkeer.

Bekijk hier de omleidingsroute van de N361 Lauwersoog.

Bekijk alle informatie op de website van N361 Veilig

Onderhoud aan veerdam Schiermonnikoog

Rijkswaterstaat gaat vanaf maandag 11 juni tot en met 26 juni onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan de veerdam op Schiermonnikoog. De werkzaamheden omvatten het vervangen van het ponton en de loopbrug.

De voetgangers moeten tijdens het onderhoud gebruikmaken van de autobrug. Auto’s zullen dan eerst aan boord gaan, vervolgens kunnen de voetgangers de autobrug gebruiken.

VERTRAGING VEERDIENST AMELAND - WOENSDAG 20 JUNI

Op dit moment is de vertraging op de veerdienst Ameland-Holwerd v.v. circa 10 minuten.
Raadpleeg Twitter voor actuele afvaartinformatie: @wpd_ameland