Let op!

Weet u zeker dat u dit onderdeel wilt verwijderen?

Ja, verwijderen Annuleren
×
×
Online bestellen

Herinrichting veerdam Ameland

In de periode van januari tot en met april wordt de veerdam in Nes heringericht. De werkzaamheden worden in opdracht van de gemeente Ameland uitgevoerd. 

In de laatste week van januari worden de eerste werkzaamheden opgestart. De werkzaamheden hebben gevolg voor alle verkeer - voetgangers, fietsers, automobilisten en gebruikers van openbaar vervoer - van en naar de veerdam. Het havengebouw in Nes is tijdens de werkzaamheden bereikbaar via een andere route. De borden ter plaatse wijzen u de weg. U dient rekening te houden met een langere reistijd richting de boot en vice versa. De verwachting is dat de werkzaamheden in het voorjaar van 2017 worden afgerond.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het:

  • asfalteren van de toegangsweg;
  • herstraten en opnieuw inrichten parkeerterrein;
  • aanleggen van een voet- en fietspad;
  • aanleggen van busperrons;
  • aanleggen van een taxistandplaats.

 

Fietsers en voetgangers
De eerste werkzaamheden vinden plaats op de toegang voor fietsers/voetgangers en het parkeerdeel 'lang parkeren'. In de afbeelding is dit gebied in het rood weergegeven. Fietsers en voetgangers van en naar de boot kunnen gebruik maken van de opstelstrook aan de westzijde (baan 7). In de afbeelding is deze route in het groen weergegeven.

Parkeren
Het parkeerterrein is niet geheel toegankelijk. Het deel 'lang parkeren' is afgesloten. Automobilisten kunnen hun auto - voor zowel lang parkeren als kort parkeren - parkeren in het blauwe gebied op de afbeelding (op het parkeerterrein bij kort parkeren).

Bussen en taxi's
De instapplaats van de bussen en de standplaatsen van de taxi's bevinden zich tijdelijk op een andere locatie.

Actuele informatie
De uitvoering van de werkzaamheden is deels afhankelijk van de weersomstandigheden. Hierdoor kunnen we u geen gedetailleerde planning voorleggen. Ter plaatse informeren we u via bebording over de actuele situatie. We verzoeken u de aanwijzingen op de borden te volgen.

Via www.ameland.nl houden we u op de hoogte van de actualiteiten. Wilt u meer weten over de werkzaamheden? Dan kunt u contact opnemen met Henk Stuurman via telefoonnummer (0519) 555 555.

Afbeelding Herinrichting Veerdam

Onderhoud m.s. Fostaborg - afwezig tot 29 mei 2018

M.s. Fostaborg is voor onderhoud naar de werf en kan daardoor de sneldienst tussen Ameland-Holwerd v.v. niet verzorgen. Naar verwachting keert ze op dinsdag 29 mei terug in de vaart. Tot die tijd neemt de Watertaxi met één of meerdere vaartuigen de sneldienst waar.

Extra afvaart Schiermonnikoog zondag 27 mei 2018 - 18.30 uur

Vanavond - zondag 27 mei 2018 - vertrekt er om 18.30 uur een extra afvaart vanaf Schiermonnikoog.