Let op!

Weet u zeker dat u dit onderdeel wilt verwijderen?

Ja, verwijderen Annuleren
×
×
Online bestellen

Uniek in Nederland en benoemd tot werelderfgoed: ons waddengebied met de zee, de eilanden en de kuststreek. Iedere dag varen over dat wad de veerboten van Ameland en Schiermonnikoog naar de eilanden en terug. Iedereen aan boord is op reis, ieder met een eigen bestemming. Omrop Fryslân gaat in het programma 'De Oertocht' op zoek naar de verhalen aan boord. Waar gaan de passagiers naartoe, hoe ziet een werkdag van een kapitein eruit? En wat doet de bemanning de hele dag? De zee is de constante factor in 'De Oertocht', voor al het andere zijn het de verhalen van de mensen en de waan van de dag die dit programma maken.

Iedere woensdag vanaf 18.45 uur is bij Omrop Fryslân een van de zestien afleveringen van het programma in herhaling te zien.  

De Oertocht 6 Sepwebsite

Onderhoud m.s. Fostaborg - afwezig tot 29 mei 2018

M.s. Fostaborg is voor onderhoud naar de werf en kan daardoor de sneldienst tussen Ameland-Holwerd v.v. niet verzorgen. Naar verwachting keert ze op dinsdag 29 mei terug in de vaart. Tot die tijd neemt de Watertaxi met één of meerdere vaartuigen de sneldienst waar.

Extra afvaart Schiermonnikoog zondag 27 mei 2018 - 18.30 uur

Vanavond - zondag 27 mei 2018 - vertrekt er om 18.30 uur een extra afvaart vanaf Schiermonnikoog.