Let op!

Weet u zeker dat u dit onderdeel wilt verwijderen?

Ja, verwijderen Annuleren
×
×
Online bestellen

Coasters manoeuvreren bij veerdam en jachthaven Ameland

Bestel uw bootkaarten

Bestel online een retourticket voor

Ameland Schiermonnikoog
Informatie over de overtocht Parkeren Ameland Parkeren Schiermonnikoog

Vanaf 18 januari tot en met zomer 2017 zullen er coasters aanmeren bij een nieuwe tijdelijke loslocatie vlakbij de jachthaven 't Leije Gat en de veerdam op Ameland. De coasters maken medegebruik van de vaargeulen. Maar zullen vanaf de vaargeul bij de veerdam, wanneer nodig,  door sleep- en duwboten op de juiste plaats bij de loslocatie worden gemanoeuvreerd. Het manoeuvreren van de coasters moet binnen een klein maar druk gebied gebeuren. Waakzaamheid is hierbij van belang. Het streven is dat het bulkmateriaal rond de zomer 2017 op het eiland is.

Aanvoer materiaal

De coasters vervoeren klei, breuksteen, menggranulaat en asfalt voor het project Dijkverbetering Waddenzeedijk Ameland. Dit kan vanaf 18 januari 2017 voor hinder zorgen in het gebied rondom de jachthaven. Het overslaan van het materiaal uit de coasters naar de dumpers en vrachtwagens kan helaas niet geruisloos verlopen. Maar er wordt zoveel mogelijk gedaan om deze hinder te beperken.

Vaarroute

De coasters varen vanaf Harlingen via de Waddenzee en de Noordzee om Terschelling heen. Tussen Ameland en Terschelling door varen ze via de Waddenzee naar de loslocatie nabij de jachthaven op Ameland. Er is onderling contact tussen de veerboten en de coasters. 

Inzet 2e schip

Donderdag 27 april vertrekt de 18:30 uur afvaart vanaf Ameland op tijd. Het 2e schip wordt ingezet om vertraging door de lage waterstand in te lopen. Raadpleeg de actuele aankomsttijden op onze Twitter pagina: @wpd_ameland

https://twitter.com/wpd_ameland