Let op!

Weet u zeker dat u dit onderdeel wilt verwijderen?

Ja, verwijderen Annuleren
×
×
Online bestellen

Nieuwe Sneldienst - m.s. Fostaborg

Web Banner Sneldienst

Vanaf 28 maart 2018 heeft Wagenborg Passagiersdiensten een nieuwe sneldienst in het leven geroepen op het traject Ameland-Holwerd. Het spiksplinternieuwe schip m.s. Fostaborg brengt reizigers in twintig minuten van Ameland naar Holwerd en van Holwerd naar Ameland. Vanuit Leeuwarden rijdt de nieuwe Arriva-lijn 166 aansluitend op de sneldienst aan de vaste wal. Daardoor kunnen reizigers vanaf het voorjaar van 2018 binnen een uur van Ameland naar Leeuwarden en v.v. reizen!

Wil je tickets boeken voor de nieuwe sneldienst m.s. Fostaborg? DAT KAN HIER!

Dienstregeling
M.s. Fostaborg gaat varen volgens een eigen dienstregeling. De vaartijd bedraagt twintig minuten. Van maandag tot en met vrijdag vaart m.s. Fostaborg zes keer naar Holwerd en zes keer naar Ameland. Op zaterdag, zon- en feestdagen vaart het schip vier keer naar Holwerd en vier keer naar Ameland. De dienstregeling ziet er als volgt uit:

Ameland-Holwerd                                                    Holwerd-Ameland
06.30 uur*                                                              07.00 uur*
08.00 uur                                                                08.30 uur
09.30 uur                                                                10.00 uur

17.00 uur*                                                              17.30 uur*
18.30 uur                                                                19.00 uur
20.00 uur                                                                20.30 uur
* vaart alleen op maandag tot en met vrijdag

Dienstregeling in PDF

LET OP: met de komst van m.s. Fostaborg, vertrekt de eerste afvaart van de normale veerdienst vanaf 1 april 2018 om 06.15 uur vanaf Ameland. Vanaf Holwerd vertrekt de eerste afvaart vervolgens om 07.15 uur.

Extra afvaarten sneldienst Ameland-Holwerd

Sinds het voorjaar van 2018 verzorgt m.s. Fostaborg een sneldienst tussen Ameland en Holwerd via een vaste dienstregeling. Steeds meer passagiers gaan gebruikmaken van de sneldienst en daarom zet Wagenborg Passagiersdiensten extra afvaarten in op vaste dagen. Naast de vaste ritten, zijn dat:

Vanaf heden tot 1 oktober 2018
Vrijdag

Ameland:        14.30 uur & 16.00 uur

Holwerd:         15.00 uur & 16.30 uur

Vanaf 27 augustus tot en met 21 december 2018
Maandag tot en met vrijdag

Ameland:        16.00 uur

Holwerd:         16.30 uur

* Informatie over aansluitend busvervoer: 0900-9292 (€0,90 p/m) / www.9292ov.nl.

Prijzen
Wagenborg Passagiersdiensten rekent per overtocht met m.s. Fostaborg een toeslag van € 7,50 bovenop het gewone retourticket voor de veerdienst. Diezelfde toeslag was tot op heden ook van kracht op de sneldienst die werd verzorgd door de Watertaxi. Tevens bestaat de mogelijkheid een 20-vaartentegoed en een 10-vaartentegoed aan te schaffen voor de sneldienst. Een 20-vaartentegoed kost € 120,00. Dit betekent dat vaste reizigers, zoals eilanders en forensen, vier tegoeden cadeau krijgen. Een 10-vaartentegoed kost € 67,50, waarbij reizigers één tegoed gratis krijgen.

Wagenborg Passagiersdiensten benadrukt wel dat reizigers te allen tijde online moeten reserveren. Wanneer reizigers dit niet doen en de sneldienst zit vol, dan geeft een vaartentegoed geen recht op een zitplaats. Daarnaast dienen reizigers er rekening mee te houden, dat men ook in het bezit van een meervaartentegoed voor de sneldienst een veerdienstticket moet kopen of moet afboeken van de Wagenborg-pas. De Watertaxi is met de invoering van m.s. Fostaborg tussen Ameland en Holwerd alleen nog op afroep beschikbaar.

Wil je tickets boeken voor de nieuwe sneldienst m.s. Fostaborg? DAT KAN HIER!

Realisatie nieuwe sneldienst
In de zomer van 2017 werden de plannen rondom een nieuwe sneldienst concreet. Vanaf dat moment heeft Wagenborg Passagiersdiensten de bouw ter hand genomen en het overleg opgestart om akkoord te krijgen op het vervoerplan. Na een positieve beoordeling van de adviesaanvraag door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het Consumentenplatform Waddenveren Oost en de decentrale overheden heeft de concessieverlener hiermee ook ingestemd. Achter de schermen is vanaf dat moment alles in werking gezet om de communicatie rondom de sneldienst inhoud te geven. Dat is gelukt. Vanaf 28 maart 2018 vaart m.s. Fostaborg volgens dienstregeling.

Met dit geheel op Friese bodem gebouwde schip, kan de rederij vanaf dit voorjaar 48 passagiers per overtocht van en naar Ameland vervoeren. Reizen over het Wad krijgt hiermee een nieuwe dimensen, want met een snelheid van maar liefst veertig kilometer per uur kunnen passagiers veilig en snel de overtocht maken. De realisatie van de nieuwe sneldienst komt voort uit het Open Plan Proces, bestaande uit Rijkswaterstaat, gemeente Ameland en Wagenborg Passagiersdiensten. De sneldienst was een van de vijf maatregelen die geadviseerd werd om de gevolgen van de optredende vertragingen tussen Ameland en Holwerd te verminderen. "m.s. Fostaborg verzorgt straks een verbinding die minder last heeft van de huidige staat van de vaargeul", legt directeur Ger van Langen uit. 

 

                                            Bekijk de bouw! 

                                                        Via Youtube

                                                        Via Facebook

Web Interieur Sneldienst Oranje

Sneldienst Web              

Sneldienst 1 Web

 

Proosten Op M .s . Fostaborg - Foto Simon Van Der Woude

Schippers Sneldienst - Foto Simon Van Der Woude

M .s . Fostaborg - Foto Simon Van Der Woude